Hoe harder, hoe beter!

Klinkt misschien gek, maar…hoe harder, hoe beter!

aldus Saskia van Velzen, lachtherapeut en schrijver van het boek Lachyoga, zondag te gast bij KRO NCRV Radioschool. En inderdaad: des te meer je lacht met je hele lichaam, en dat gebeurt als je hard lacht, des te beter het voor je is. Je lichaam en je hersenen gaan goed aan de slag, lees hierover meer op de pagina Waarom lachen?.

Saskia doet enkele lachoefeningen met de radiomakers. Twee daarvan licht ik er uit, want die zijn zo gemakkelijk om zelf te doen. Doe het nu en binnen twee minuten zit je er heel anders bij!

Ja, dat ziet er dus best raar uit, zo'n potlood in je mond. Lachen!
Ja, dat ziet er dus best raar uit, zo’n potlood in je mond. Lachen!

Pak een potlood of een pen, klem ‘m tussen je tanden ne blijf zo een minuutje zitten. Effect hiervan is dat je hersenen een signaal krijgen om een endorfine en dopamine af te geven, en daar ga je je lekkerder door voelen. En als je echt wil lachen: maak even een selfie 🙂

De andere: maak een flinke glimlach en maak ‘m groter tot je de lachrimpeltjes naast je ogen voelt. Ja? Maak dan een lachgeluid: hahahahaha. Zeker als je dit samen doet, schiet je in de echte lach. Hou dat vast, lach door!

In deze podcast kun je luisteren naar een interview met Saskia over lachyoga (start om 13.45 minuten). In de podcast van het tweede uur hoor je hoe het doen van lachoefeningen klinkt, en hoe makkelijk je van de ‘neplach’ naar de echte lach gaat.

 

 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/customer/www/lachclubamersfoort.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/customer/www/lachclubamersfoort.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *